Bilsporter

Bilsport är ett samlingsnamn på flera olika sporter som man tävlar i med bilar. Det finns olika grenar inom bilsport och två av de främsta grenarna är idag rally och racing.

Rally

I rallysporter startar deltagarna en och en och vinnaren är den som kör en viss sträcka på kortast tid. Den allra mest kända tävlingen inom rally är World Rally Championship. I racing startar alla deltagare samtidigt och vinnaren är den som kommer i mål först. Formel 1, formelbilsracing, är förmodligen den populäraste formen inom racing men det finns även andra former såsom standarvagnsracing och sportvagnsracing.

Formel 1

I Formel 1 är det inte bara förarna som tävlar om vem som är snabbast i mål, utan de olika stallen tävlar dessutom om den ärofyllda vinnartiteln. Varje år utses en förarmästare samt en konstruktörsmästare. De fyra senaste åren (2010-2013) har den tyske föraren Sebastian Vettel stått som segrare och under dessa år har hans stall Red Bull-Renault tagit hem vinsten inom Konstruktörs-VM.

Red Bull-stallet är en en solklar favorit även inför nästa års Formel 1-säsong. Men även Mercedes och Ferrari ligger högt tippade. Är du intresserad att spela på vinnaren, om du känner att du vet hur resultatet kommer att bli, kan du besöka någon bettingsajt. Där finns alla favoriter listade. Kommer Red Bull-Renault kunna hålla fast vid mästartiteln ett femte år? Eller kommer något annat vinnarlystet stall ta över titeln?