Vårda din bil

Den som har tillgång till eget garage vet att det är ett privilegium. Det blir ens egen lilla verkstad där man kan fixa och dona i all oändlighet – med allt möjligt. Där kan bland annat trädgårdsredskap och bildäck förvaras, men givetvis även utrustning som kan vara användbar när bilen ska repareras.

Den som gillar att meka med bilen vet hur viktigt det är att saker och ting finns nära tillhands. Rejäla verktyg är ett måste i alla lägen. Olika varianter av skiftnycklar och skruvdragare underlättar dina åtaganden med bilen. Det är givetvis bra att ha ett rejält fälgkors. När man byter till vinter och- sommardäck så är det viktigt att bytet sker med precision och noggrannhet. Ett bra fälgkors gör att du kommer kunna skruva muttrarna ordentligt och inte riskera lösa däck, vilket kan innebära livsfara.

sommardäck

Att ständigt serva och reparera sin bil ökar bilens livslängd. Den som har kunskaper om bilar och har ett eget garage bör därför underhålla bilen. På så sätt kan man undvika att rejäla problem uppstår som kräver omfattande och dyra reperationer i en professionell verkstad. För vissa bilköp ingår fri service en viss tid men det är inte alltid självklart. Så i vissa fall är det viktigare än i andra att serva bilen själv. Det är inte enbart allvarliga reperationer som kan krävas om servicen missköts, utan en bristande service kan självfallet också få konsekvenser relaterade till säkerheten.

Ett varningens finger måste dock höjas. Uppstår det osäkerhet om hur ett visst problem med bilen ska åtgärdas trots att du har all utrustning själv för att reparera bilen i ditt eget garage, så bör du uppsöka en auktoriserad reperationsfirma. Ta inga onödiga risker. Om din nivå ligger på att byta oljefilter och byta säkringar till lamporna så är det läge att tänka både en eller två gånger innan du ger dig i kast med de lite större ingreppen.